Radoslav Procházka má chuť zabojovať o prezidentský palác

14.04.2013 Bratislava

Bratislava 14. apríla (TASR) - Nezaradený poslanec Národnej rady SR a zakladateľ platformy Alfa Radoslav Procházka má chuť zabojovať o prezidentský palác. Povedal to dnes v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s tým, že by prijal podporu celej nesocialistickej časti politického spektra. "Bolo by to ideálne," poznamenal.

Nemieni však chodiť po parlamentných chodbách a domáhať sa podpory nasilu. Prezident republiky by podľa jeho slov mal spájať a mal by mať rešpekt a autoritu všade. "Moja ambícia je spájať ľudí," vyhlásil. Dodal, že Slovensko potrebuje viac ako len vymeniť jedného verejného funkcionára. Podľa Procházku krajina potrebuje napríklad generačnú aj morálnu obmenu. "To, v akej sme dnes situácii, to odráža podstatu súčasnej politiky. Tá spočíva v hrách, v delení si koristi. Pritom politika je nástroj na to, aby sa ľuďom poskytoval poriadny servis," vysvetlil.

Jeho spoludiskutujúci podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák ocenil, že Procházka chce prísť s programom. Súčasná opozícia totiž podľa neho nevie nič iné, len hovoriť o boji proti Smeru-SD a Robertovi Ficovi. "To je asi najčastejší znak opozície, že oni v skutočnosti nebojujú za Slovensko alebo za alternatívu, ale proti Ficovi a Smeru. Ale tu som počul teraz konečne niečo iné," poznamenal. Zdôraznil, že sociálni demokrati sa snažia riešiť problémy na rozdiel od opozície, ktorá len predlžuje svoje hádky.

Prezidentským kandidátom Smeru-SD sa podľa Kaliňáka bude vládna strana zaoberať na jeseň tohto roku, či ním bude premiér Robert Fico nepovedal. Kaliňák by kandidovať nechcel. Poznamenal, že na takúto politiku možno ešte nedozrel. "Ja sa venujem úzko bezpečnosti a obrane a považujem to za dostatočný priestor, v ktorom sa viem realizovať," uzavrel Kaliňák.
 

Vyberte región